Op zaterdag 21 september namen we voor het eerst deel aan de Zevenheuvelen Trail. Passend, omdat we dit jaar veel zijn gaan trailrunnen. Daarnaast hadden we van verschillende lopers van LOL enthousiaste verhalen gehoord over de 7HL Trail. We schreven ons in voor de 14 kilometer. Oorspronkelijk wilde Leon zich zelfs nog inschrijven voor de 21 kilometer maar na even nadenken bleek dat die afstand veel te ambitieus zou zijn, zo vlak na onze fietsvakantie. Hardloopmaatjes waarschuwden ons ook dat de trailrun echt pittig is met veel steile klimmetjes. Omdat Christel een paar weken voor de fietsvakantie las kreeg van haar rug besloot zij om de afstand te wijzigen naar de 7 kilometer. Maar goed ook, want ze is het hardlopen weer aan het opbouwen en 14 kilometer zou veel te veel zijn geweest.

Eerst maar even die 7 kilometer van Christel. We kunnen daar kort over zijn omdat zij de route per ongeluk inkortte tot een kilometer of 3. Ze was met haar gedachten elders en liep dus fout. Even later kwam ze weer op de route maar dan wel bijna op het einde. Ze heeft lekker een kort stukje gelopen maar de 7HL Trail moet zeker nog een keer op herhaling.

Voor Leon was de 14 kilometer, die overigens in werkelijkheid bijna 15 kilometer was, heel pittig. Zeker bij het warme weer. Op zich had Leon daar geen echte last van maar zijn prestaties hadden er zeker wel onder te lijden. En flink ook. Hij kon wel echt genieten van de mooie route, de pittige klimmen en steile afdalingen.

De sfeer en organisatie was, zoals we gewend zijn van deze organisatie, helemaal top. En gezellige festivalsfeer. Past mooi bij het trailrunnen wat toch meer op genieten gericht is dan op presteren, althans de lopers zijn veel minder op tijden gericht en meer op goed kunnen uitlopen.

Dit was tegelijkertijd ook een mooi begin van het hardloopseizoen. We hebben nog het e.e.a. op de planning staan. Uiteraard doen we weer mee met het Molenhoeks Makkie, Leon de 10 kilometer, samen met Jurre en Katja, en Christel de 5 kilometer samen met Lotte. Vervolgens waarschijnlijk weer de Bosloop op 3 november en dan 17 november de Zevenheuvelenloop (Leon) en de dag ervoor de Zevenheuvelennacht (Christel). Tenslotte lopen we in december beiden nog de Wintertrail, ook georganiseerd door de Stichting Zevenheuvelenloop. Weer meer dan genoeg om ons sportief bezig te houden in de komende periode.

Categorieën: Hardlopen

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.