66,5km – 1100 hoogtemeters

We fietsten vandaag bij perfect fietsweer de bergen in. En om daar te komen moet er natuurlijk geklommen worden en veel ook. We begonnen met een klim van maar liefst 425 hoogtemeters. De klim was onregelmatig. Af en toe een stuk bijna vlak, soms even kort bergaf, matig steile stukken en hele steile stukken (tot 17%). Zigzaggend naar boven konden we alles fietsend doen. Desondanks ging die klim heel lekker en met een paar korte drinkpauzes waren we boven. En tussendoor natuurlijk steeds fraaiere blikken op de omliggende heuvels en bergen. In het eerste grote dorp hebben we de succesvolle klim en Leons verjaardag gevierd met koffie en een heerlijk gebakje. 

Daarna was het tot de lunch relaxt fietsen met af en toe een stukje op en af. En de omgeving werd steeds mooier! Kort na onze heerlijke lunch met flammkuchen kwamen we onderlangs het fraai gelegen dorp Gruyere, jawel van de kaas, met een mooi kasteel. Daarna werd de omgeving nog mooier maar kregen we ook een aantal erg steile klimmetjes. Onderweg genoten we, behalve van het uitzicht, van de geur van hooi, de vele roofvogels in de lucht en mooie boerderijen, kerken en huizen. 

In Montbovon konden we eventueel de trein nemen naar ons doel van vandaag, het charmante dorpje Chateau d’Oex. Leon had al besloten sowieso door te fietsen en voor Christel was dat nog maar de vraag, vooral na die korte steile klimmetjes. Maar een pauze, het nuttigen van ons fruit en het bestuderen van het profiel voor de laatste 11 kilometer, deden ook Christel besluiten verder te fietsen. En daarvan had ze  absoluut geen spijt. Die resterende 220 hoogtemeters gingen heel gemakkelijk. En eerst het erg smalle dal en daarna het uitzicht op de omliggende bergweides en bergen bood de nodige afleiding. Een paar kilometer voor het einde kwamen we een leuk zelfbedieningswinkeltje tegen met best veel keuze aan lokale producten. We namen elk een lekker yoghurtje en fietsten fluitend de laatste paar kilometers en hoogtemeters.

Na installatie in ons hotel hebben we genoten van een heerlijk ijsje met merengue dat hier ergens niet ver vandaan is uitgevonden. Vanavond aten we geweldige kaasfondue in een restaurantje dat we via Google vonden en waarvan de reviews wel heel positief opvielen. En ze hadden niets teveel gezegd. Een perfecte afsluiter van Leon’s  verjaardag. 

Download file: Van_het_meer_naar_de_bergen 2.gpx
Categorieën: FietsenVakantie

1 reactie

Ton · 2024/09/07 op 10:05

Proficiat, Leon! En geniet verder van jullie schitterende trip (en inspanning….)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.