73km – 400 hoogtemeters

De route kende vandaag vele gezichten. Van een nat natuurgebied direct langs de oever van het Lac Neuchatel, via leuke stadjes, vlak landbouwgebied en heuvels naar de mondaine stad aan het Meer van Genève. We fietsten met heerlijk fietsweer. Aanvankelijk was het aangenaam koel en later op toch weer behoorlijk warm, wat vooral een dingetje was als we vol in de zon een lange helling omhoog moesten fietsen. 

In het natuurgebied langs het meer, de Grande Cariçaie, bezochten we een uitkijktoren waarvandaan we mooi van boven op de oever en het meer konden kijken, een natuurwandelpad door riet en drassig bos naar een vogelkijkhut en de Menhirs van Clendy. Al snel hierna kwamen we, na een koffiepauze, door het fraaie Yverdon-les-Bains met een prachtig oud centrum en stoer kasteel middenin dat centrum. We peddelden lekker door naar Chavornay waar we in een restaurantje bij het station lunchten. Restaurant zag er niet uit maar het terras was fraai en het eten, konijnenragout, erg lekker. Aangesterkt mochten we nog eerst een kilometer of 10 min of meer vlak verder. We zagen al snel de heuvels opdoemen waar we even later fraai doorheen en overheen fietsten. Vanaf hier werd de route landschappelijk bijzonder fraai. En ook een stadje als La Sarraz met mooi kasteel was de moeite van de klim waard. 

Op en af ging het vervolgens, vaak over smalle weggetjes naar het hoogste punt van vandaag, net boven de 500 meter. We bleven enige tijd min of meer rond die hoogte op en af gaan voordat we door de velden vol wijnbouw razendsnel afdaalden naar Morges, aan het Meer van Genève, waar we vanochtend een fraai hotel, Hotel Mont Blanc (vanwege het uitzicht op die berg; vandaag niet te zien want daarvoor was het niet helder genoeg), geboekt hadden. Zo’n 20 kilometer voor Morges verlieten we route 5 om via een regionale en vervolgens lokale route naar Morges te fietsen. Zo’n route is met behulp van de Switzerland Mobility app heel simpel te plannen. 

We waren weer op tijd, dat wil zeggen even na vijf uur, in ons hotel. Na wat lummelen en een kort wandelingetje hebben we de dag afgesloten met een etentje in het hotel. Was lekker maar wel minder dan we er, gegeven de reputatie van dit hotel, van verwachtten. Vanavond vielen we een paar regenbuien. Ook morgenochtend voorspelt men nog regen. De middag zou wel weer droog zijn. Dan willen we een klein stuk 35 a 45 kilometer verder westwaarts langs het meer fietsen, net verder in ieder geval dan Montreux. We boeken morgenochtend een hotel voor 2 nachten om dat we donderdag een rustdag willen nemen. Doen we meestal na 4 dagen fietsen en de weersvoorspelling heeft voor donderdag een natte dag voorzien. Handig als we die dag niet hoeven te fietsen. 

Download file: Naar_het_Meer_van_Genève 2.gpx
Categorieën: FietsenVakantie

1 reactie

Liesbeth · 2024/09/03 op 23:35

Leuk jullie belevenissen weer mee te kunnen lezen. Hopelijk wordt het niet te regenachtig en is het lekker uitrusten donderdag, veel plezier!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.